HudakPREDHOVOR: V UPC vítame nových študentov – prvákov a spomíname na absolventov, ktorí s nami prežili spoločný čas. V rámci série článkov „Čo mi dalo UPC…“ sa s vami podelíme o skúsenosti či zážitky jednotlivých absolventov s našim UPC.


Keď som sa dopočul že Univerzita bude mať UPC, potešil som sa, že spoznám nových ľudí naladených na tú istú vlnovú dĺžku a konečne tu bude pokojné miesto, v ktorom vždy bude dobrá nálada. Moje očakávania sa splnili na 200% 🙂

Asi ako všetci, aj ja som po prvýkrát otváral dvere nášho UPC s malou dušičkou. No veľmi rýchlo som si toto miesto a ľudí v ňom obľúbil. Prvá „vec“ čo ma prekvapila bol univerzitný kaplán o. Juraj. Na prvý pohľad pôsobil možno trochu prísne a striktne, no len čo otvoril ústa som zistil, že je to človek s veľkým srdcom otvoreným pre všetkých mladých ľudí. Nenašla sa ani jedna jediná téma, na ktorú by nebol schopný sa s nami baviť. Vždy vedel a vie dať dobrú radu a ukázať cestu z každej ťažkej situácie. Jednoducho človek s charizmou… s Duchom Svätým.

UPC mi tiež dalo množstvo nádherných zážitkov, ktoré som mohol prežiť so skvelou partiou, do ktorej určite zapadne každý nový UPC-čkar (tak že sa netreba báť prísť 🙂 ). Prechádzky po rakúskych Alpách v Mariazelli, letecká púť do Ríma, Ukrajina, …. zážitky, ktoré na škole inou cestou tak ľahko nezískate… a to viem o čom hovorím, som tu 6 rokov :). A to ani nespomínam fašiangové zábavy, oslavy narodenín, duchovné cvičenia v prekrásnej prírode, utorkové stretká (veru, utorok sa dá prežiť aj inak ako v niektorom z tamojších barov a navyše z toho nebolí hlava 🙂 ) a množstve ďalších akcií. UPC je pre mňa akýmsi iným, príjemnejším a svetlejším spôsobom pravého študentského života, ktorý má svoj cieľ. V konečnom dôsledku, UPC bolo jedným z faktorov, ktoré ovplyvnili moje rozhodnutie zostať ďalej študovať na treťom stupni štúdia na FŠT.

Veľké Bohu vďaka že mám tú česť byť jedným z členov tejto veľkej rodiny. Pevne verím, že túto možnosť bude využívať stále viac študentov, najmä tých, čo si možno ešte nevedia nájsť svoje miesto, či cítia nespokojnosť so svojím životom alebo potrebujú v sebe zaplniť prázdne miesto. UPC je tu práve pre Teba!

Dušan